НОВИНИ

Питър Бонингтън посипа с похвали Люис Хамилтън

bnt avatar logo
от Димитър Русев
11:48, 18.11.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Други спортове
люис хамилтън питър бонингтън говори изключително качествата шампиона формула

Отразявайки последната победа на Хамилтън в Истанбулския парк, Бонингтън каза, че 35-годишният състезател продължава да го изненадва.

"Тогава (през 2013 г.) не беше толкова полиран, колкото сега. Сега, днес, просто УАУ. В изпълнения като днешното, силата, която притежава, просто блести", каза Бонингтън в дискусия с Карун Чандхок и Саймън Лейзънби.

"Никой не може да бъде изненадан от такова изпълнение. Знаем, че го има, но когато го доставя, си мислите: "Уау, не очаквах това!"

"Аз съм оптимист, но не видях, че това се случва просто така. До средата на състезанието, веднага щом се озовахме на кръстопътя, влязохме в темпото и ми се струваше, че го контролира напълно. Винаги говорите по радиото, след като гласът влезе в това приятно спокойно състояние, мислите си: "добре, това е под контрол, нека продължим да режем"."

Преходът от Шумахер към Хамилтън

Уникално е, че Бонингтън е проектирал състезанията на двамата седемкратни шампиони във Формула 1. За първи път той работи заедно с Михаел Шумахер за тригодишното завръщане на германеца във Формула 1 с Мерцедес през 2010-12 г., преди Хамилтън да заеме мястото преди почти осем години.

"Ние сме израснали през годините от 2013 г. насам", каза Бонингтън. Предполагам, че в онези дни все още мислех, че съм доста млад инженер.

"Годините на Михаел ми дадоха такава основа за учене - Уау, това беше много стръмна крива на обучение-но продължавайки с Луис, дори и тогава все още не чувствах, че вероятно съм достоен да се справя вече със световния шампион. Но това е просто времето, прекарано с него, и ние продължихме да се подобряваме, да дялкаме, година след година, просто се опитваме да намерим нещо, което можем да научим по-нататък.

- Къде можем да намерим следващата част от представлението? Той просто я прегръща и това е наистина страхотно. Това е нещо, което хората вероятно не виждат, но това е просто способността да се учим и да се наслаждаваме на следващото нещо."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България гони задължителна победа в Дъблин, за да не изпадне в Лигата на Нациите
България гони задължителна победа в Дъблин, за да не изпадне в Лигата на Нациите
2508 лв. са необходими за нормален живот на едно семейство в България
2508 лв. са необходими за нормален живот на едно семейство в България