НОВИНИ

Пламен Константинов: От такива срещи състезателите учат много повече, отколкото от тренировка

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:57, 31.08.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
пламен константинов такива срещи състезателите учат повече отколкото тренировка
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов очаквано остана доволен от дебютния успех на неговите момчетата на Евроволей 2023, който дойде след победа с 3:1 гейма срещу състава на Финландия.

Родният наставник погвали своите момчета за показания характер, но в същото време посочи и някои проблеми в играта ни, споделяйки, че "от такива срещи състезателите учат много повече, отколкото от тренировка"

"Трябваше да гоним максимален резултат. Дава ни глътка въздух, няма спор. Стана интересен мач за публиката. Доволен съм, че проявихме характер и взехме два гейма с наша инициатива. Не чакахме някой да сбърка, а ние спечелихме. Третият гейм показва кога един отбор е зелен. Противникът беше подтиснат от резултата, а ние започнахме да правим куп единични грешки. Това ги върна в мача. Но ако момчетата не минат през такива двубои, няма да узреят. От такива срещи състезателите учат много повече, отколкото от тренировка. В случая има и психология, и напрежение. Тренировка на характера", започна Константинов.

Българският специалист призова още да не се изпада в еуфория след този успех и бе категоричен, че предстои много тежък мач срещу тима на Украйна в събота.

"Не изпадаме в еуфория. Групата е изключително изравнена и няма да е леко. Следващият ни съперник Украйна е опрян до стената. Това е отбор, който показва много сериозна игра. Ще излязат на живот и смърт срещу нас. Много ще е тежко. Нямам илюзии", коментира селекционерът на "лъвовете".

Накрая бившият капитан на националния ни отбор говори и за представянето на Алекс Николов, който през последните няколко дни е измъчван от вирус, но въпреки това днес отново се появи в игра, заменяйки капитана Цветан Соколов.

"Алекс може да играе на две позиции. Във втория гейм се получи добре. В третия имаше грешки. Но след два дни тежък вирус с повръщане има лек спад в тонуса му. Надявам се в следващия мач да е окей. Много е тежко да играеш всички двубои от началото до края. Предстоят ни два мача в дни един след друг. Исках да му дам въздух и на Цветан Соколов. Не можем да бием всички на гърба на Цветан. Трябва да помогнат и другите. На блокада можехме да се справим и по-добре", завърши Пламен Константинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев: Можеше да стане още по-тежко за Аякс
Ивайло Петев: Можеше да стане още по-тежко за Аякс
Ерлинг Холанд бе избран за футболист №1 на УЕФА за сезон 2022/23, Айтана Бонмати спечели приза при дамите
Ерлинг Холанд бе избран за футболист №1 на УЕФА за сезон 2022/23, Айтана Бонмати спечели приза при дамите