НОВИНИ

Пламен Крачунов: Арда ме грабна с това, че залага на български играчи (Видео)

пламен крачунов арда грабна залага български играчи видео
bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 04.07.2022
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият национал на България Пламен Крачунов даде първото си интервю като футболист на Арда Кърджали. Пред клубната телевизия на "сините", 33-годишният бранител разказа как се е стигнало до преминаването му в състава на Александър Тунчев.

Крачунов, който през миналия сезон защитаваше цветовете на Локомотив София, заяви, че все още е в процес на свикване с новия си отбор, но похвали ръководството на Арда, че в тима се залага на български футболисти.

"Тренираме на пълни сили, имаме още няколко дни до приключване на подготовката и след това се готвим за първия мач. Все още съм в процес на свикване, хубавото е, че съм българин и бързо ще влезна в отбора. Като цяло впечатлението ми е добро, тук съм вече трета седмица. Изключително се залага на български футболисти, което е похвално. Имаме много добри играчи за нашите стандарти и пак казва,, хубавото е, че са наши български футболисти", започна той.

Новото попълнение на Арда е на мнение, че правилният начин на работа в клубовете е именно залагането на родни футболисти, а не на чужденци, които според Крачунов, не допринасят за повишаването на нивото на футбола в страната ни.

"Налагането на родни футболисти в клубовете в правилният начин на работа. В България обаче постоянно го повтаряме, но все повече се залага на чужденци, които с нищо не допринасят за вдигане на нивото на футбола в България", каза Крачунов.

Бранителят разкри, че много бързо се е разбрал със старши треньора Александър Тунчев и спортния директор Ивайло Петков за преминаването му в състава от "Арена Арда". Крачунов бе съотборник с Тунчев в ЦСКА през сезон 2014/15.

"Първо ми се обади старши треньорът Александър Тунчев, когато вече се разбра, че ще поеме Арда. След един разговор с него ми се обади и спортният директор Ивайло Петков и се разбрахме много бързо", разкри бившият национал.

Крачунов добави, че в сегашния си отбор е най-близък с вратаря Анатолий Господинов, с когото играха в ЦСКА и в Етър Велико Търново. Той е на мнение, че Арда Кърджали трябва да играе с четирима футболисти в отбранителната линия.

С повечето момчета се познаваме от мачовете, които сме играли едни срещу други. С Анатолий Господинов съм най-близък, понеже имам два престоя с него заедно в ЦСКА и в Етър Велико Търново. Честно казано много малко съм играл с трима в отбрана и мисля, че с четирима е по-добре. А много зависи и от футболистите в отбора, с които се разполага", каза още Крачунов.

"На феновете бих казал единствено да са зад отбора и до ни подкрепят във всеки един момент. А ние ще направим всичко възможно да ги радваме с победи и отбора да е сред най-добрите в България", завърши Пламен Крачунов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общественият транспорт в Солун стачкува от днес
Общественият транспорт в Солун стачкува от днес
Пътят на бежанците: Как Татяна от Бердянск потърси работа в София?
Пътят на бежанците: Как Татяна от Бердянск потърси работа в София?