НОВИНИ

Пламен Марков: ЦСКА е обезпечен, футболът има нужда от промяна

Пламен Марков
bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 23.06.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков за пореден път се обяви за промяна в ръководството на български футбол. Той взе отношение по темата по време на представянето на новия генерален спонсор на "червените", който вече ще бъде изобразен на лицевата страна на фланелките.

Рекламодателят Winbet (компания за спортни залози) и до този момент работеше с клуба, но сега сътрудничеството минава на нов етап. Компанията ще бъде официален партньор на ЦСКА и през следващите 5 години.

„Аз бях първият човек от футболните среди, който си каза мнението за управлението на българския футбол. Следващият човек, който критикува, беше г-н Любослав Пенев. Промяна в ръководството на българския футбол трябва да има, в този живот всичко се измерва в резултати. Какво се промени в нашия футбол? Отговорът е ясен. Има клубове, които решават този въпрос и те ще се произнесат на бъдещия конгрес“, сподели Пламен Марков, който вчера присъства на срещата на Димитър Бербатов с клубове от София.

„Бях поканен и проявих и любопитство да чуя какво предлага новият екип и Димитър Бербатов на клубовете, които се бяха събрали. Ще се въздържа да давам коментари за срещата, защото присъствах там като физическо лице“, каза Марков.

Трима от футболистите на ЦСКА показаха как ще изглеждат екипите на „червените“ с логото.

„Имах възможност преди време да обявя, че отборът е обезпечен до края на календарната година, но благодарение на нашия генерален спонсор този бюджет вече ще удовлетворява изискванията на спортно-техническото ръководство. И този, и останалите спонсори в тези трудни времена ни подкрепят, това е огромна помощ, която е гарант за взаимно сътрудничество“, коментира Пламен Марков.

„До този момент Гриша Ганчев не ме е упълномощавал да отговарям от негово име. Не мога да коментирам докога той се е ангажирал с клуба. Всеки има правото да тълкува нещата както реши, ние като клуб се надяваме Ганчев и Инджов да продължат да ръководят клуба и да поддържат финансово клуба. Те доказаха, че един клуб може да се развива без финансови сътресения. Клубът се развива по един много добър начин, както виждате организационно, финансово и възходящо в спортно-техническо отношение“, сподели още шефът на „червените“.

Старши треньорът Любослав Пенев също присъства на пресконференцията по представянето на новия генерален спонсор. „Инвестициите в клуба са много важни. Всички се радваме, че една голяма компания проявява интерес към клуба.“

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оправдаха Даяна Ястремска по обвиненията за употреба на допинг
Оправдаха Даяна Ястремска по обвиненията за употреба на допинг
Златко Далич: Горд съм, че мога да бъда треньор на Лука Модрич
Златко Далич: Горд съм, че мога да бъда треньор на Лука Модрич