НОВИНИ

Пламен Николов: Очаквам Левски най-накрая да спечели Купата

пламен николов очаквам левски накрая спечели купата
bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 10.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист на Левски Пламен Николов даде интервю за БНТ, в което прогнозира, че именно "сините" ще ликуват с Купата на България след финала на 15 май (неделя).

Николов сподели още, че самият той очаква Левски да спечели безапелационно мача с оглед на играта, която тимът показва в последните си срещи.

"Аз очаквам най-накрая Левски да спечели Купата. Имаше катаклизми преди 7-8 години, както и преди 3-4. Отборът загуби два финала, но се надявам с играта, която показа в последните двубои да си спечели безапелационно мача. Моментната ситуация няма никакво значение. Това е един единствен двубой, който осмисля сезона и на двата отбора", коментира бившият страж на "сините", който игра за тях в периода 1991-1997 година.

Един от участниците на Световното първенство в САЩ през 1994 година коментира и какво значение ще има за футболистите фактът, че ще играят на пълен стадион във финала.

"Когато футболистите играят пред пълен стадион, това е стимул за тях. Аз лично знам каква е емоцията, когато играеш пред пълни трибуни и каква е тя, когато стадионът е празен. Предполагам, че футболистите ще дадат най-доброто от себе си, за да не разочароват публиката", заяви Николов.

Накрая трикратният носител на Купата говори и за възхода на Левски под ръководството на Станимир Стоилов.

"Определено отборът е във възход. Играта се подобри и това радва публиката. Ако преди имаше по 1000-1500 зрители на мач, то сега няма празни места", завърши Пламен Николов, който вдига на два пъти Купата на България с Левски (1991/92 и 1993/94) и веднъж с Локомотив Сф (1981/82).

Автор: Иво Бързаков

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йенс Столтенберг е с COVID-19
Йенс Столтенберг е с COVID-19
КЗК ще провери има ли отстъпка за горивата на дребно
КЗК ще провери има ли отстъпка за горивата на дребно