НОВИНИ

Пловдивската полиция взима мерки за дербито между Ботев Пловдив и Левски в Първа лига

Временни ограничения на движението, засилено полицейско присъствие и специални видеокамери за заснемане на поведението на феновете са само част от мерките, който обявиха от Областната дирекция.

Стадион
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:52, 02.10.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Областната дирекция на МВР в Пловдив информира, че във връзка с предстоящата футболна среща между отборите на Ботев Пловдив и Левски са възможни временни ограничения на движението по уличната мрежа около стадион „Христо Ботев“. Началото на мача е от 20:00 часа, но при необходимост във времевия интервал между 16:00 и 24:00 часа поетапно ще бъде въвеждана забрана за преминаване на пътни превозни средства в следните отсечки: - бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”.

От Областната дирекция обявиха, че е създадена организация и за безпрепятствено придвижване на привържениците на гостуващия столичен отбор до стадион „Христо Ботев“, като на ул. „Димитър Ризов“ те ще могат да паркират автомобилите си с подсигурена охрана от служителите на реда.

С цел недопускане на противообществени прояви и закононарушения, около спортната зона и на територията на целия град ще има засилено полицейско присъствие. Патрулиращи екипи от подразделенията на областната дирекция и на Дирекция „Жандармерия“ ще следят за опазване на обществения ред и обезпечаване на сигурността на движението.

На обособените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона униформени ще извършват стриктни проверки, като за избягване на допълнително затруднение апелираме посетителите да се възползват от ранното отваряне на входовете.

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха, като при извършване на нарушение на закона установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Премиерът Димитър Главчев: Набелязахме мерки за потенциални рискове, които към мометна не са факт
НА ЖИВО: Премиерът Димитър Главчев: Набелязахме мерки за потенциални рискове, които към мометна не са факт