НОВИНИ

По 1000 души на сесия за Световното по дартс

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БГНЕС
17:47, 02.12.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Други спортове
1000 души сесия световното дартс

Феновете на дартса ще могат да посетят Световното първенство, след като Професионалната дартс корпорация (ПДС) потвърди, че отпуска по 1000 билета за всяка сесия на „Алекзандра Палас“.

Райт срази Ван Гервен в миналогодишния финал в “Алекзандра Палас”.
Миналата седмица стана ясно, че най-големият турнир в дартса ще се проведе традиционно в северен Лондон и че се водят разговори с релевантните страни, за да има фенове, които да посетят дартс турнир в Обединеното Кралство за първи път от март насам. В сряда, след повече от седмица разговори и планиране с „Алекзандра Палас“, местните власти и партньори, ПДС потвърди, че до 1000 билета ще бъдат налични за всяка сесия в обезопасена сред под специфични условия.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от петък, 4 декември. Пропуски ще бъдат продавани на маси за четирима, където само членове на едно и също домакинство ще могат да сядат заедно. Предпазни маски ще бъдат изисквани при придвижване из залата, като феновете са съветвани да карат до „Алекзандра Палас“. Припомняме, че коронавирусът спря спорта през март след шестата вечер на Висшата лига в Ливърпул.

Домашният тур на ПДС бе един от първите турнири, които приветстваха играчи към състезателния дартс, независимо че това се случи от домовете и гаражите им, преди сезонът да бе подновен през юли с Летните серии и Световния мачплей. Имаше привърженици на някои от турнирите в Европа, но по-голямата част от сезона при закрити врати в „Рико Арена“ в Ковънтри и „Маршал Арена“ в Милтън Кийнс.

96 играчи от света ще разберат своите съперници, когато се проведе жребият във вторник сутрин в 9:30 часа британско време (11:30 българско), преди надпреварата да започне на 15 декември. Световният номер 1 Майкъл ван Гервен ще влезе в турнира с титла от Финалите на Шампионата на играчите, докато Питър Райт ще защитава титлата си от миналата година, в която надделя именно на нидерландеца за дебютната си световна корона. Финалът ще се проведе на 3 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се справят работещите родители, които не могат да оставят децата си сами вкъщи?
Как се справят работещите родители, които не могат да оставят децата си сами вкъщи?
Отменят изнесените мобилни "Бюра по труда"
Отменят изнесените мобилни "Бюра по труда"