НОВИНИ

По-малко облаци и предимно слънчево време през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 05.11.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Валежите през изминалата нощ спряха, а вятърът чувствително отслабна. Вчера, обаче имаше и мощни гръмотевични бури на места.

Днес след обяд от запад облачността ще се увеличава и до полунощ в северозападните райони ще превали. Ще духа слаб, в Източна България и Предбалкана умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса.

След полунощ вятърът в северозападните райони ще се усили и ще се ориентира от северозапад. Утре облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево.

Ще духа умерен, в Източна България - временно силен вятър от запад-северозапад, но след обяд ще отслабне, а привечер в Западна България и ще стихне. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, а до вечерта и вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат около 21 - 23 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, който след обяд също ще отслабва.

Във вторник ще е предимно слънчево, сутринта на места в низините с намалена видимост.

През нощта срещу сряда и в сряда облачността ще се увеличи, ще има валежи, на повече места и с по-значителни количества - в Северна и Западна България.

В четвъртък облачността от запад бързо ще се разкъсва и ще намалява. Температурите вече ще са близки до обичайните за средата на ноември, максималните ще са - между 11 и 16 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама задържани по подозрение за търговия с вот в София
Двама задържани по подозрение за търговия с вот в София
Белослава Кръстева пред БНТ: Взех си поуките след световното първенство в Мексико
Белослава Кръстева пред БНТ: Взех си поуките след световното първенство в Мексико