НОВИНИ

Ниска избирателна активност в Благоевград към 11.00 часа

В две от секциите не е започнало гласуване с машини

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 05.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Ниска избирателна активност към 11.00 часа е отчетена в Благоевград. За разлика от миналата седмица, когато към този час бяха гласували близо 13% от избирателите, днес тя е едва 7,21%.

Нормално започна изборният ден в Благоевград. В две от секциите в града не е започнало гласуване с машини, тъй като има подаден сигнал за нарушаване на сигурността при транспортирането на машините. В други пет секции специалисти са работили по отстраняване на проблем при работа на машините. На разпискате при отчитане на вота не е имало нищо върху бюлетините от машините.

Днес жителите на Благоевград избират кмет между двамата кандидати Илко Стоянов и Методи Байкушев.

63 200 души днес имат право да гласуват и да изберат, кой ще ги управлява в следващите четири години. Секциите в община Благоевград са 141 и една подвижна. В 118 от тя се гласува смесено - с машина и хартия, а в останалите само с хартиени бюлетини.

Втори тур днес се провежда в общините Разлог, Сандански и Петрич. Шест общини в областта вече избраха своя кмет. В Белица, Сатовча и Хаджидимово имаше по един кандидат. В Симитли, Гоце Делчев и Банско до втори тур не сте стигна, тъй като те направиха своя категоричен избор.

За час е било преустановено гласуването с машини в благоевградското 5-о училище. Там е имало проблем с електрозахранването и машините не са работели. Веднага на място са донесени батерии и електричеството към машините е възобновено, съответно и гласуването.

Вижте прякото включване на Миглена Медарова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласуването в София: Куриозен случай и проблеми с машините
Гласуването в София: Куриозен случай и проблеми с машините
Кошмарната серия за Сан Хосе в НХЛ продължава
Кошмарната серия за Сан Хосе в НХЛ продължава