НОВИНИ

Оспорват в съда избора за кмет на Петрич

Административен съд - Благоевград
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
22:36, 09.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Оспорен е изборът за кмет на община Петрич в Административен съд – Благоевград. Образувано е административно дело по жалба на кандидата за кмет на Петрич Любчо Минев, издигнат от партията "Български гласъ" против решение на Общинска избирателна комисия в Петрич, посочват от съда.

Решението се оспорва в частта му за допускане до участие във втори тур на двама кандидати за кмет на общината Димитър Бръчков и Стоян Руйков, пише в съобщението.

Твърди се, че оспореното решение на ОИК - Петрич е основано на представени протоколи от секционните избирателни комисии, които са неистински - неверни документи, посочват от съда. Навеждат се доводи, че съдържанието им не съответства на действителното фактическо положение, пише още в съобщението.

Досегашният кмет на община Петрич Димитър Бръчков от ГЕРБ спечели трети мандат, за него са гласували 53,10 % или 12 319 души, а за кандидата на партията „СБОР“ Стоян Руйков своя вот са дали 45,66 % или 10 593 души.

Постъпила е и жалба против оспореното решение за избор на общински съветници в община Петрич, съобщиха от Административен съд – Благоевград. Репортаж на БНТ от миналата седмица показа как кандидат за общински съветник се разпорежда в една от секционните комисии, докато тече броенето на бюлетини.

Образувано е административно дело против решение на Общинска избирателна комисия в Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници, информират от съда. Делото е образувано по жалба на Росен Срадков, кандидат за общински съветник от партията „Българска социалдемокрация – Евролевица“, се посочва още в съобщението, цитирано от БТА.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байер Леверкузен се класира за елиминациите на Лига Европа, Рома отстъпи на Славия Прага
Байер Леверкузен се класира за елиминациите на Лига Европа, Рома отстъпи на Славия Прага
Катедра "Теория на спорта" в НСА отпразнува 50-годишен юбилей
Катедра "Теория на спорта" в НСА отпразнува 50-годишен юбилей