НОВИНИ

По-студено днес, но с по-малко валежи

студено валежи
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 08.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 0° и 5°.

Ще се задържи предимно облачно. На много места ще превалява слаб сняг. По-съществени снеговалежи се очакват само в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде облачно и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има превалявания, предимно от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 3° до 6°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно. На много места ще има валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен север-североизточен, по билата - северозападен вятър и по планинските проходи ще има виелици. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

През следващите дни ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има през втората половина от седмицата. Ще има валежи от сняг, но ще са на места и предимно слаби. От север-североизток ще прониква по-студен въздух и застудяването ще продължи. Минималните температури в по-голямата част от страната в сряда ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните - между 0° и 5°, но постепенно ще се понижават и от четвъртък до края на седмицата в котловините и в Северна и Западна България са възможни сутрешни температури до около минус 10° - минус 12°, а и дневните на места ще остават под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2462 са новите случаи на коронавирус
2462 са новите случаи на коронавирус
Тотнъм изкара гнева си от отпадането за Купата върху Евертън
Тотнъм изкара гнева си от отпадането за Купата върху Евертън