НОВИНИ

По-топло днес, на места със следобедни превалявания

bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 07.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 6° и 11°, максималните - между 20° и 25°, на морския бряг - от 15° до 17°.

Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, а след обяд на отделни места, главно в Югозападна България, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15 - 17°. Температурата на морската вода е 13 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но постепенно ще отслабва.

В планините ще бъде предимно слънчево, главно около и след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. По високите части вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и вечерта ще бъде умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В понеделник сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна България, а вечерта и през нощта срещу вторник - и над останалите райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, умерен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 20° и 25°.

Във вторник от североизток ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат значително. Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, в по-голямата част от страната - слаби. Повишена вероятност да са значителни по количество има в югозападните райони.

През следващите дни вятърът ще остане с източна компонента. Ще се задържи сравнително студено и предимно облачно, ще има и валежи, но ще са на по-малко места и главно в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: Правителство с мандат под 18 месеца не е сериозно
Радан Кънев: Правителство с мандат под 18 месеца не е сериозно
Едмънтън Ойлърс изравни серията срещу Лас Вегас Голдън Найтс
Едмънтън Ойлърс изравни серията срещу Лас Вегас Голдън Найтс