НОВИНИ

По-топло и предимно слънчево време в съботния ден

топло предимно слънчево време съботния ден
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 27.04.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали и прегърми. На изток ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°, а максималните - между 18° и 25°, в София - около 18°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В масивите от Западна България и района на Централен Балкан ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Над около 2400 метра валежите ще са от сняг. Над източните райони от Стара планина, Странджа и Сакар ще е почти без валежи. Вятърът ще е умерен от изток, по високите и открити части ще е от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, с повече облаци след обяд над източната половина от страната и планинските райони, но вероятността за валежи е малка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Израел се водят разговори за прекратяване на огъня
В Израел се водят разговори за прекратяване на огъня
Село Голямо Белово: Снимка на бъдещето за малките мечти на големите хора
Село Голямо Белово: Снимка на бъдещето за малките мечти на големите хора