НОВИНИ

По-топло време ни очаква утре

златна есен
bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 21.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло време ни очаква в понеделник, но в края на деня ще завали.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, на морския бряг - от 7° до 10°, максималните - между 13° и 18°.

През деня облачността ще се увеличава и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната, а привечер на места в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югозапад.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд облачността и там ще се увеличи. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температурите бъдат от 14° до 18°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността също ще се увеличава и привечер на места в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 метра - дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Във вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Източна България. Със северен вятър ще прониква по-студен въздух и дневните температури в Северна България ще се понижат значително, а в Южна ще са все още сравнително високи.

В сряда вятърът ще се ориентира от изток и температурите навсякъде ще се понижат. Над източната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява, но над западната ще се задържи значителна и на отделни места там ще има и слаби превалявания от дъжд.

В четвъртък ще е без валежи, с повече слънчеви часове над Западна България.

В петък от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат. Облачността ще е значителна, с повишена вероятност за валежи на много места в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Приключи изборният ден в Турция
От нашите пратеници: Приключи изборният ден в Турция
МВР към 19.00 ч.: Без инциденти в изборния ден, криминогенната обстановка е спокойна
МВР към 19.00 ч.: Без инциденти в изборния ден, криминогенната обстановка е спокойна