НОВИНИ

По-топло време във вторник, особено в планините

топло време вторник особено планините
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 22.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде слънчево и почти тихо. В сутрешните часове на места около водните басейни, в низините и в котловините ще има мъгли. Минимални температури ще бъдат между минус 2° и 6°, в София - около 2°, а максималните - между 17° и 23°, в София - около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

През следващите дни в по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в крайните източни райони ще духа до умерен вятър от североизток.

В сряда времето ще бъде слънчево, преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 18° и 23°, по-ниски в местата с трайна мъгла.

В четвъртък над Източна България ще има значителна ниска облачност или мъгла, не са изключени изолирани слаби валежи. В Западна ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността ще се увеличи и в петък над цялата страна ще е предимно значителна. Не са изключени и изолирани слаби валежи. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с 2 - 3 градуса.

В събота в западната половина от страната облачността ще намалее до предимно слънчево, а над източната ще се задържи със значителна ниска облачност или мъгла. Все още на отделни места в крайните източни райони е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 14° и 19°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР ще представи последни данни за акциите срещу купуването на гласове
МВР ще представи последни данни за акциите срещу купуването на гласове
Нотингам Форест продължава да блести във Висшата лига след минимална победа срещу Кристал Палас
Нотингам Форест продължава да блести във Висшата лига след минимална победа срещу Кристал Палас