НОВИНИ

По зрителски сигнал: Мизерни условия в общински жилища в столичния кв. "Люлин 1"

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
07:30, 15.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

По зрителски сигнал - години наред общински блок в столичния квартал "Люлин 1" е в потресаващо състояние - наемателите са предимно социално слаби, нямат топла вода, покривът им тече, а входът е пред разпадане.

Хората от блока се опасяват, че жилището е опасно.

"В нашия вход проблемът е, че откакто живеем тук, откакто съществува самият вход, не е правен никакъв ремонт. Няма кой да направи ремонт", споделя наемателката Събка Янкова.

Виолета Дунчева е собственик в общинския блок и от 20 години живее в него. По думите ѝ блокът си има домоуправител, но той не си върши работата и не обръща внимание на проблемите.

"От 20 години живея тук. Досега почти нищо не се е променило. Всичко продължава по един и същи начин. Правила съм оплаквания към общината, но казват, че ние трябва да се оправяме с всичко", допълва още тя.

Според началника на отдел "Жилищно настаняване и общински имоти" Миглена Василева отговорността за състоянието на блока е на живущите.

"Те са в режим на етажна собственост и трябва да си имат домоуправител, домсъвет и да си вземат решения, да си ремонтират и покрива, и щранговете. Това е работа на живущите във входа, общината не може да взема отношение", каза още Василева.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превенция срещу горските пожари - за какво да внимаваме?
Превенция срещу горските пожари - за какво да внимаваме?
Откриват фестивала на пясъчните фигури в Бургас
Откриват фестивала на пясъчните фигури в Бургас