НОВИНИ

Победа и три поражения за България на Световното по бокс в Полша

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:56, 15.04.2021
Чете се за: 02:01 мин.
Бокс
победа три поражения българия световното бокс полша

Българският национален отбор по бокс за младежи и девойки не стартира по най-добрия начин участието си на Световното първенство в Калице, Полша, след като във втория състезателен ден записа само една победа от четири възможни.

Ясен Радев допусна драматично поражение на старта на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският шампион отстъпи в много здрав и оспорван двубой на представителя на Индия – Викаш в категория до 52 килограма. Българският талант даде всичко от себе си, като започна много силно срещата. Той доминираше в първия рунд, който спечели категорично с 4:1 съдийски гласа. В последствие обаче Радев трудно се справяше с преодоляването на дистанцията, като допусна и някои неточности, които позволиха на индиеца да повярва, че може да измъкне победата. Нашият боксьор трябваше да компенсира известното ръстово предимство на съперника си, като търсеше влизанията в къса дистанция с десния си прав. За съжаление, в самия край на двубоя Викаш успя да убеди съдиите, че заслужава повече победата, вкарвайки няколко много точни леви и десни прави, за да може да се поздрави с успеха.

В края на следобедната сесия Георги Стоев допусна второ българско поражение на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Българинът отстъпи на индиеца Гупта в категория до 91 килограма. Родният национал се хвърли смело, но не му достигна достатъчно точност и трябваше да се примири със загуба с 0:5 съдийски гласа.

Стоев изоставаше ръстово от съперника си, но компенсираше с много активни действия по ринга. Той скъсяваше дистанцията с комбинации с леви крошета и ъперкъти в тялото, комбинирани с десни прави в главата. Българинът хвърли много усилия, но те не бяха увенчани с успех от съдиите, които в първия рунд предпочетоха Гупта. Индиецът продължи да се възползва от ръстовия си аванс, което му позволи да вкара чисти попадения от дистанция, докато нашият национал търсеше начин да пробие с леви и десни прави, като в самия край отново се хвърли с всички сили, но за съжаление изоставането му стана значимо, губейки с 0:4. В решителния трети рунд Стоев опита да обърне нещата, но вече бе твърде късно и така той инкасира поражение на старта на световното първенство.

Ана-Мария Дялова отпадна на световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. Единствената ни представителка при дамите отстъпи драматично на тайландката Панида Кавканхун и така не успя да си проправи път към медалите.

Дялова започна много уверено и с прекрасни комбинации доминираше над представителката на Тайланд. Българката напълно заслужено привлече цялото внимание на съдиите край ринга, които оцениха нейните по-точни и чисти удари, което донесе на Дялова и първия рунд. През втората част обаче изненадващо нашата националка отстъпи инициативата и позволи комбинации от ляв-прав, при това на няколко пъти. Така реферът на ринга отброи нокдаун на българката минута и половина преди края. Това принуди нашето момиче да е по-активна в третия рунд, търсейки до край победата. Дялова даде всичко от себе си, търсеше отново успешните комбинации от първия рунд, но за съжаление въпросният нокдаун натежа прекалено и тя отстъпи с 1:3 съдийски гласа.

Така България приключи с победа и три поражения втория ден на световното първенство в Киелце. Във втория кръг той ще се изправи срещу шотландеца Колин Керни, който почиваше на старта. Мачът е във вечерната сесия на 16 април, петък.

Днес на ринга трябва да се качи Радослав Росенов (60 кг.), който ще боксира с Максимс Голубовски (Латвия).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аплодисменти в НС след новината за оставката на Министерския съвет
Аплодисменти в НС след новината за оставката на Министерския съвет
Григор Димитров срещу Рафа Надал днес следобед
Григор Димитров срещу Рафа Надал днес следобед