НОВИНИ

Победи за фаворитите във волейболния елит при мъжете

хебър съкруши нефтохимик трети пореден път сезона
Снимка: Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 26.02.2022
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Шест мача от мъжкия ни волейболен елит се състояха този петък, като фаворитите в отделните двубои успяха да запишат победи без особени проблеми, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Шампионите от Хебър не срещнаха никакви проблеми в мача си срещу Марек Юнион Ивкони и се поздравиха с 15-ти пореден успех в мъжкия елит. Състезателите на Камило Плачи доминираха напълно, налагайки своята игра, “подпечатвайки” победата с 3:0 за само 61 минути игра. “Тигрите” показаха класа в атака (45 на 29), и записаха седем аса (към един). Те отбелязаха и двойно повече точки от блок (осем на четири).Якопо Масари стана топ реализатор, с 14 точки до своето име.

Сливнишки герой записа седма победа в Ефбет Супер Волей след като надви с чист резултат от 3-0 отбора на Локомотив Пловдив. Първият гейм беше изключително оспорван, но в крайна сметка, състезателите, водени от Мартин Стоев, успяха да наложат волята си. В следващите две части, домакините бяха по-добри в решаващи моменти, и се поздравиха с победата. Статистически, Сливнишки герой записа 10 повече успешни атаки (45 на 35), като по-добрата игра на този елемент се оказа решаваща (както и повечето допуснати грешки от стана на гостите - 22 на 16). На блок и двата тима записаха по шест, а от сервис, Локомотив бяха малко по-добри (пет на три аса). Венцислав Георгиев от Локомотив стана топ реализатор (19т.), а за победителите най-резултатен беше Ерик Стоев (18т.).

Левски се поздрави с 11-ти успех в мъжкия елит, след като наложи волята си с 3-0 над Дунав. И в трите гейма “сините” успяха да наложат волята си и да диктуват ритъма на игра, дори в моментите, в които Дунав се доближаваше в резултата. Левски надигра опонента във всички компоненти - състезателите на Андрей Жеков бяха по-добри в атака (48 на 33), записаха шест блока (към два) и отбелязаха пет блока (към два). Боян Йорданов от Левски завърши с 19 точки като топ реализатор в мача, грабвайки и приза за най-полезен играч.

Монтана не остави шанс на Славия и с резултат 3-0, се поздрави с 12-ти успех в Ефбет Супер Волей. Столичани се бориха в първите два гейма, но домакините винаги успяваха да наложат своя ритъм на игра. Мотивирани, състезателите на Даниел Пеев поведоха с 9-1 в началото на третия гейм и без проблеми затвориха мача в своя полза. Повечето грешки от страна на Славия им изиграха лоша шега - монтанчани успяха да запишат 17 точки на тази база. Пълната доминация на блок (15 на 3) се оказа, заедно с по-добрата атака (37 на 27), ключова към успеха. Домакините записаха и шест аса (към два на Славия). Димитър Калчев от Монтана стана топ реализатор (14т.), а Луис Видал (9т.) беше обявен за най-полезен играч.

В единствения мач за деня, завършил с резултат, различен от 3-0, бургаският Нефтохимик се наложи над Добруджа 07. Двубоят, определен за дерби на волейболния петък, предложи равнопоставена игра и интересни емоции на феновете, но в крайна сметка, воденият от Николай Желязков тим, показа по-голяма мотивация и желание за победа с 3:1. От състава на гостите отсъстваха Николай Колев, Николай Учиков и Тодор Димитров. Добруджанци направиха своите заявки за по-добър изход от двубоя в третия гейм, но това не им достигна и те успяха да запишат само един сет. За равнопоставената игра говори и статистиката от двубоя - и двата тима завършиха с по 47 атаки и се представиха почти еднакво на другите елементи - като Добруджа записа по шест респективно към пет аса и блока. Повечето грешки обаче наклониха везните в полза на бургазлии - 34 към 24. Юлиус Фиркал стана топ реализатор със 17 точки, а наградата за най-полезен играч отиде при Николай Николов, който добави 14 за победата на своя тим.

Лидер в подреждането е шампионът Хебър с 15 победи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 000 души вече са напуснали Украйна
Над 100 000 души вече са напуснали Украйна
Къде ще бъдат настанени бежанците от Украйна у нас?
Къде ще бъдат настанени бежанците от Украйна у нас?