НОВИНИ

Победоносно завръщане за Спартак Варна в Първа лига

"Соколите" си тръгнаха щастливи от Пазарджик

Победоносно завръщане за Спартак Варна в Първа лига
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 22.07.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак Варна се завърна победоносно в Първа лига. Момчетата на Александър Томаш отказаха Хебър Пазарджик с 2:0 в мач от първия кръг. На стадион „Георги Бенковски“ точни за варненци бяха Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов, които развалиха официалния дебют на Веселин Великов начело на „гробарите“.

Домакините играха голяма част от двубоя с човек по-малко, тъй като Николай Николаев получи червен картон. Освен това отборът от Пазарджик изпусна и дузпа.

На 28 юли (неделя) Спартак ще гостува на ЦСКА 1948, а ден по-рано Хебър ще има визита на ЦСКА.

Ситуацията за домакините се утежни още в 18-та минута. Тогава отборът от Пазарджик остана с човек по-малко, тъй като Николай Николаев влезе остро в краката на Ивей Ромееш и извърши грубо нарушение. Първоначално Христиана Гутева отсъди само фаул, но системата за видеоповторение се намеси и тя промени своето решение, показвайки директен червен картон на Николаев.

Гостите се възползваха от численото си предимство и инициативата премина изцяло в техни ръце, като изпуснаха да открият резултата в хода на първото полувреме. Това обаче се промени в продължението, когато Франьо Пърце подаде към Ромеш. Ел Фатахи не успя да овладее добре топката и тя попадна в Ахмед Ахмедов, който остана сам срещу вратаря и не сбърка.

„Гробарите“ получиха право на отговор в началото на второто полувреме. Пърце игра с ръба в собственото си наказателно и главният съдия отсъди дузпа в тяхна полза. Олексий Збун застана зад топката, но я прати високо над вратата и резултатът остана непроменен.

След това положенията пред врати зачестиха, но и двата отбора не успяха да реализират своите възможности. Всичко в този мач приключи в 94-та минута, когато Ахмедов навлезе в противниковото наказателно поле и подаде към свободния Антонио Вутов, който отбеляза 2:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията на Камала - операция "Кокосова палма"?
Кампанията на Камала - операция "Кокосова палма"?