НОВИНИ

Почистваща машина мие улиците на Варна по време на дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 16.06.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Регионални

Клип в социалните мрежи, на който се вижда как почистваща машина мие улиците на Варна по време на дъжд, предизвика възмущение и гневни коментари сред варненци. Видеото е заснето в неделя, когато над града се изля проливен дъжд.

Жителите на Варна знаят, че при всеки проливен дъжд в града има наводнени мазета и подлези, улици, които приличат на реки, под вода остава и част от новия булевард "Левски".

На много места канализационните шахти не могат да поемат голямото количество вода, макар че бяха почистени. Това вече не учудва никого. Жителите на града обаче бяха впечатлени от факта, че по време на дъжда някои от улиците бяха измити.

Жителите на Варна с основание питат - какъв е смисълът да се мият улиците, когато вали?

Тодор Иванов, заместник-кмет на Варна: Възможно е тази част, която се показа като миене, да не е миене, възможност да се събере по по-бърз начин, онзи отпадък, който е изваден от шахтите - чакъла.

От фирмата, ангажирана с миенето на улиците във Варна, заявиха, че шофьорът на цистерната не е извършил нарушение. След като завалял дъждът, той тръгнал към базата. Според технологията на работа, водачът е трябвало да спре водата. Това се прави чрез изключване на допълнителния двигател, който не се управлява от шофьорската кабината. За целта водачът трябва да намери удобно място за спиране, допълниха от фирмата.

Емил Вълчев - отговорник за парк - автоцистерни: Дейността, която се извършва от нашата фирма, се извършва, когато не вали дъжд и пътищата са сухи. Във въпросния ден е завалял проливен дъжд, и въпросният шофьор веднага му е съобщено да спре дюзите и да се прибере в гаража. В последствие той е минал по улица "Дрин", където се е намирал, когато е започнал дъждът, и малко по-нагоре, на улица 'Сливница", той преустановява дейността. Това по никакъв начин няма да повлияе на данъкоплатците.

От общината обявиха, че са уведомили ръководството на почистващата фирма, чийто автомобил е бил заснет по време на дъжда.

Тодор Иванов, заместник-кмет на Варна: Ще бъде извършена проверка от тях, те са запознати много добре и ако има неправомерни действия, фирмата ще бъде санкционирана.

От общината допълниха, че във всички районни администрации има служители, които контролират почистването и миенето на улиците във Варна.

Автор: Мариана Малева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доказано - дексаметазонът спасява живот при тежко болни от COVID-19
Доказано - дексаметазонът спасява живот при тежко болни от COVID-19
Пороен дъжд наводни междуселски път в Русенско
Пороен дъжд наводни междуселски път в Русенско