НОВИНИ

София Филм Фест се завръща на 25 юни

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:12, 16.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Още

София филм фест се завръща. След отлагането заради карантината, 24-ото издание ще има две части - лято и есен. На 25 юни започва първата част, с акцент върху онлайн прожекциите и конкурсната програма. Ще има и срещи в Дом на киното, новата платформа А6 и други открити сцени.

Верни на принципа на "Монти Пайтън" - "Винаги гледай светлата страна на живота", екипът на София Филм Фест започва обещаната програма. Рестартът ще предложи 80 заглавия в онлайн програмата и галапремиери в Платформа А6 пред НДК.

Стефан Китанов - директор на София Филм Фест: Откриването ще бъде с дългоочакваната премиера за България на филма на миналата година - "Паразит".

Борислав Велков - председател на СД на НДК: Подобен тип сцени, не само нашата, и други открити сцени, ще станат едни малки изследователски лаботатории на тези нови условия.

Тодор Чобанов - заместник-кмет на София: Какво по-хубаво и силно начало за една такава амбициозна идея от фестивала, който действително успява да увлече публиката вече 24 години.

Тук ще направят премиери и копродукциите с българско участие "Босият император" и "Кръвта на пеликана". Международното жури ще определи за 18-и път носителя на Голямата награда - "София - град на киното". Филми на Горан Паскалевич, Кен Лоуч, Марко Белокио са сред акцентите на онлайн селекцията.

Стефан Китанов - директор на София Филм Фест: Съдържанието, което ще споделим на онлайн платформата, е много по-богато от възможностите, които сме имали да покажем филми извън София.

Кои са отличниците, ще стане ясно на церемонията на 6 юли, а през есента ни очаква и втората част на фестивала, в софийските киносалони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на отбраната от НАТО ще обсъдят намерението на Тръмп за по-малко американски военни в Германия
Министрите на отбраната от НАТО ще обсъдят намерението на Тръмп за по-малко американски военни в Германия
Отмениха евроквалификациите за подрастващите, България с три отбора на финалите
Отмениха евроквалификациите за подрастващите, България с три отбора на финалите