НОВИНИ

Подобрена е организацията на движението през кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Филип Кутев"

подобрена организацията движението кръстовището бул ldquoчерни връхldquo бул ldquoфилип кутевldquo
Снимка: Васил Терзиев/Фейсбук
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:12, 07.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул. "Черни връх" и бул. "Филип Кутев", за него бяхме получили най-много оплаквания и сигнали, но след промените, които направихме през последните седмици, пропускателната способност на бул. "Черни връх" през кръстовището с бул. "Филип Кутев" в посока Околовръстния път вече е подобрена с над 30%. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук профила си.

Той посочи, че подобряването на организацията на движението на ключови кръстовища е приоритет за общинската администрация. По думите на Терзиев всеки посетител на търговския център в близост до това кръстовище има история, която да разкаже, свързана с излизането от паркинга. В натоварени дни дори сме виждали регулировчик, като често се е стигало до опасни ситуации в самия паркинг заради многото чакащи коли с включени двигатели в затворено пространство и силно замърсен въздух, допълни кметът.

Промените, които Терзиев посочи, са свързани с обособена допълнителна пета лента за движение по бул. "Черни връх" в посока "Околовръстен път". Чрез нея се позволява на излизащите от търговския център да се включват в самостоятелна лента за движение по бул. "Черни връх" в посока "Околовръстен път", обясни кметът. Друга промяна е ограничаването на левите завои от изхода на търговския център в посока "Център", които по думите на Терзиев са и незаконни.

Данните, които наблюдаваме от въведените промени в организацията, показват голямо намаление на опашките от чакащи автомобили, подобряване на движението на градския транспорт и намаляване на конфликтността на транспортните потоци, излизащи от търговския център с преминаващите моторни превозни средства през бул. "Черни връх", посочи кметът. Той апелира гражданите да подават сигнали, за да се работи за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марихуана за над 6 млн. лева заловиха на ГКПП "Капитан Андреево" (СНИМКИ)
Марихуана за над 6 млн. лева заловиха на ГКПП "Капитан Андреево" (СНИМКИ)
Борусия Дортмунд се класира за световното клубно първенство
Борусия Дортмунд се класира за световното клубно първенство