НОВИНИ

Поискаха постоянен арест за петима от задържаните за шпионската афера

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:58, 21.03.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Военната прокуратура поиска постоянен арест за петима от задържаните за шпионската афера в полза на Москва. Исканията на обвинението са внесени малко след 6.00 ч. тази сутрин в Софийския военен съд. Единият от задържаните е обжалвал заповедта за ареста му.

Повече от 4 часа са били необходими на адвокатите, за да четат материалите и събраните срещу клиентите им доказателства. Освен Иван Илиев, който е уличен като резидент и ръководител на групата, бивш шеф във военното разузнаване, друг обвиняем е Любомир Медаров, който понастоящем ръководи секретната регистратура на Народното събрание, но преди това е работил за военното разузнаване заедно с Иван Илиев. Другите двама обвиняеми са настоящи служители във военното разузнаване. Има и един висш служител в Министерството на отбраната, който отговаря за бюджета и планирането на разходите за българската армия. Според информация на "По света и у нас" именно това е човекът, направил самопризнания и е с определена мярка за неотклонение "парична гаранция".

Командировани са военни прокурори от цялата страна, за да могат да се гледат мерките, тъй като съставите на военните прокуратури и военните съдилища са силно ограничени.

Софийският военно-апелативен съд и Съдебна охрана си прехвърлят топката за това кой е забранил достъп днес на журналисти до сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма с ново поражение в Токио
Даниел Иванов-Аоияма с ново поражение в Токио
Борисов: България ще е незаобиколим фактор на газовата карта
Борисов: България ще е незаобиколим фактор на газовата карта