НОВИНИ

Гърция премахва част от ограниченията от утре

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:37, 21.03.2021
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От утре Гърция премахва част от ограниченията, въведени срещу разпространението на вируса. Тази стъпка е част от плана за постепенно отваряне на крехката гръцка икономика, въпреки продължаващия натиск над болниците.

Археологическите музеи на открито и фризьорските салони в Гърция отварят врати от понеделник. Вечерният час през почивните дни в цялата страна ще започва с два часа по-късно - в 21.00 часа.

"Разбираме и взимаме под внимание умората, която тази ситуация причинява. Когато времето позволява, целта е да използваме откритите места, които както знаем, са по-малко опасни в сравнение със затворените", коментира Никос Хардалиас, заместник-министър по гражданска защита.

От края на месеца в аптеките ще има безплатни бързи тестове за коронавирус. В страната с 11 милионно население до момента са направени милион и 400 000 ваксинации. Според изчисленията Гърция ще е направила още над 300 000 ваксинации до края на март и всички на възраст над 60 години ще бъдат ваксинирани до май. В същото време здравната система продължава да е под натиск.

Засега в Гърция остават затворени заведенията, магазините и търговските обекти. Позволено е спортуване само в паркове в близост до дома.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янка Такева: Вървим към втори випуск, който няма да има пълни знания
Янка Такева: Вървим към втори випуск, който няма да има пълни знания
Над 30 арестувани при протести срещу ковид мерките в Лондон
Над 30 арестувани при протести срещу ковид мерките в Лондон