НОВИНИ

Протести в Европа срещу ограниченията заради пандемията

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:43, 20.03.2021 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Протести срещу ограниченията на много места в Европа. 20 хиляди излязоха в германския град Касел без маски и без социална дистанция, стигна се и до арести. С плакати "Ние сме народът" демонстранти поискаха оставката на канцлера Себастиян Курц в австрийската столица Виена.

В Лондон хиляди се обявиха срещу лъжите на правителството и здравните власти. 60 британски депутати настояха протестите по време на ограниченията в Англия да бъдат разрешени.

Във Варшава се обединиха под лозунга "Фалшива пандемия" срещу задължителната ваксинация и цензурата. В Брюксел протестиращите заявиха, че ограниченията водят към диктатура.

Организаторите в Хелзинки приканиха хората да си припомнят какво е нормален живот. Демонстрации имаше и в Скокхолм, Гьотеборг и Малмьо.

Хиляди демонстранти се събраха в малкия град Листал в северната част на Швейцария, за да настояват за премахването на антиковид-мерките, които от месеци държат затворени ресторанти и други бизнеси.

Повече от 5000 души, много от които не носеха маски за лице и не спазваха физическа дистанция, се събраха в малкия град в кантона Базел на наречения от тях „мълчалив протест”.

Редица демонстранти носеха бели защитни гащеризони и бели маски, докато вървяха бавно под съпровода на мрачна погребална музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сроковете преди вота
Сроковете преди вота
Как се краде ток и как се хващат недобросъвестните абонати?
Как се краде ток и как се хващат недобросъвестните абонати?