НОВИНИ

Зимата не си отива - предупреждение за значителни валежи

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 21.03.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за съществени валежи – и от дъжд, и от сняг, е обявено днес в западната половина от страната. Особено значителни количества се очакват в Западна България и Рило-Родопската област. Ще вали все още предимно дъжд, в планинските райони и по високите полета на Западна България – сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 2° и 9°, в София – около 2°.

През нощта и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни количества, ще се образува и снежна покривка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Ще се образува нова съществена снежна покривка. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

В близките дни температурите ще бъдат доста по-ниски от обичайните.

В понеделник се очаква нова порция студен въздух. В Северна България и във високите полета на Югозападна валежите ще продължат, в повечето райони ще са от сняг и ще има условия за виелици и навявания. Снежната покривка ще се увеличава.

Във вторник преобладава облачно време, главно в западните райони ще превали, предимно слаб сняг.

В сряда на много места ще има слаби валежи, предимно от сняг, а температурите ще продължат да се понижават.

В четвъртък вятърът ще отслабне. Облачността ще намалее и минималните температури и още се понижат, но максималните ще започнат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Ваксината на "Астра Зенека" - какво всъщност ни каза ЕМА?
Ваксината на "Астра Зенека" - какво всъщност ни каза ЕМА?