НОВИНИ

Полицай и учител по физическо спасиха живота на 9 души при пожар в петричко село

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 07.03.2023 (обновена)
6518
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Полицай и учител по физическо възпитание спасиха 9 души от пожар в общинска сграда в петричкото село Коларово. С риск за живота си двамата мъже влизат в горящата сграда, където били настанени социално слаби хора и ги изкарват навън преди да пострадат от пламъците.

Пожарът избухва на 2 март, когато младши инспектор Тодор Кимов дава дежурство в съседната сграда.

Учителят по физическо възпитание пък се намира в учителската стая на местното основно училище, откъдето забелязва пушека. Без да се замислят и двамата се втурват в горящата сграда, за да спасят жителите ѝ.

"Веднага по най-бързия начин дойдох до огъня да видя за какво става въпрос. Огънят много бързо се разрасна и вътре всичко беше пушек - по коридора и етажите. С пушек, гъст дим, се изпълни цялата сграда, ако спиш вътре може да се задушиш", заяви младши полицейски инспектор Тодор Кимов.

"9 човека евакуирахме, след което изчакахме да дойде пожарната. Пред входа имаше горяща мебел, изгасихме я и започнахме да евакуираме хората, след това видяхме жената, която гори вътре в сградата на бившия пенсионерски клуб - тя гореше, влязохме, разбихме вратата", допълни Владимир Кючуков, учител по физическо възпитание и спорт.

В момента за живота на обгоряната възрастна жена се борят в "Пирогов". Останалите обитатели на сградата са в стабилно състояние, благодарение на бързата намеса.

Пожарът е обхванал основно втория етаж от сградата, който е необитаем. Така помещенията, в които живеят социално слабите хора, не са пострадали значително.

"Общината прави оценки на щетите, очакваме в най-скоро време да се възстановят тези щети. Помещението, от което е възникнал пожарът, не е обитаемо и всички живущи са с незасегнати места, където живеят", каза още Величка Спасова, кмет на село Коларово.

Работата по изясняване на причините за възникване на пламъците продължава.

Репортер: Владислава Миланова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермер от Варненско: Повишаването на цените в търговските вериги е спекулативно
Фермер от Варненско: Повишаването на цените в търговските вериги е спекулативно
"Питай експерта": Здравето на ставите
"Питай експерта": Здравето на ставите