НОВИНИ

Полиция нахлу на конгреса на БФС по сигнал на 112 (Снимки)

полиция нахлу конгреса бфс сигнал 112 снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:48, 18.03.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Петима полицаи пристигнаха в НДК около 13ч. по анонимен сигнал, че някой е нахлул в Зала 3, където в момента тече вписването на клубове за паралелния изборен конгрес на БФС.

По-рано днес от Българския футболен съюз излязоха с позиция, в която апелираха държавните органи да вземат отношение към казуса. Най-вероятно именно от футболната ни централа е постъпил анонимният сигнал.

"Получихме анонимен сигнал на 112. Процедурата трябва да се спази, описват се нещата. По-късно ще разберем от кого идва. В момента се провежда Конгрес и ние сме съсредоточени върху него. Все още не знаем за сигнала - има си процедура, която трябва да се спази. Нямаме идея за какво е подаден сигналът, не сме обвинени в нищо", заяви Стилиян Петров.

По-рано Димитър Бербатов и клубовете, които го подкрепят опитаха да проведат паралелен конгрес в НДК, след като БФС отмени редовния конгрес, който беще насрочен за днес. Бербатов и неговият екип насочват делегатите към зала 3.2 на НДК. В НДК се появи и спортният министър Радостин Василев.

Малко преди това Димитър Бербатов, неговият екип и клубовете, които го подкрепят, се опитаха да влязат в сградата на НДК, но вратите бяха заключени.

Тази сутрин в НДК дойде и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, тъй като в зала 3 трябваше да се проведе работна конференция на футболната централа, но след това Попов отмени срещата и си тръгна. Малко преди 10:30 Бербатов и екипът му се насочиха към входа за зала 3, но той бе заключен. Те бяха поканили и нотариус, който малко след 10:30 постанови, че вратата е заключена и конгрес не се провежда. "Аз съм тук да констатирам фактите, дали се провежда конгрес и ще констатирам само това", каза нотариусът, която е била поканена от адвокатите на екипа на Бербатов.

"Не е отключено, не можем да влезем, нотариусът го постанови. Ще видим дали някой от БФС ще се появи, ако не се появи, вие клубовете ще решите какво може да се направи", заяви Бербатов, след което насочи клубовете към друга зала.

Сн. БГНЕС

ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: В РСМ се правят опити за умишлена злоупотреба с трагичните събития в Украйна
МВнР: В РСМ се правят опити за умишлена злоупотреба с трагичните събития в Украйна
Социалният министър: Арестите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова не са кризисен пиар
Социалният министър: Арестите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова не са кризисен пиар