НОВИНИ

Полицията в Пловдив премахна палатките на протестиращите

bnt avatar logo
от БНТ
06:09, 21.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Спор между протестиращи и община за това дали недоволните от властта могат да шестват по булевардите в Пловдив повиши напрежението на снощната демонстрация.

Въпреки опитите на полицията да възпрепятства протестиращите, те успяха да пробият кордона, да спрат движението по бул. „Цар Борис III Обединител" и да разпънат палатковия лагер на моста на Марица.

Малко след 3.30 ч. сутринта полицията успя да премахне палатките и да пусне движението по булеварда.

Даниел Михайлов, протестиращ: Дойдоха седем буса на жандармерията, 4 патрулки и някъде около 40 полицаи. Като ги видяхме просто седнахме на земята и сплетохме ръце, вкупчихме се един към друг. Мен ме влачиха, не само мен, а три-четири момчета, влачиха ме 4-5 метра и ме задържаха в един от бусовете.

Малко преди 8.00 ч. последните останали протестиращи прибраха своите палатки.

От полицията съобщиха, че няма арестувани след снощните протести. На блокадата са били проверени 30 души, като 10 от тях са с криминални регистрации. Съставени са два акта за липса на документи за самоличност. Част от протестиращите са били тествани с дрегер. Шестима са били употребили алкохол.

Петрана Бакалова, протестиращ: Причините са много сериозни, за да сме на площада, така че няма как една акция на полицията да ни откаже.

Протестиращите заявиха, че премиерът Бойко Борисов не е спазил обещанието си да не се премахват палатковите лагери в страната. Тази вечер те отново готвят протест.

Автори: Николай Райшинов, Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време и затопляне през почивните дни
Слънчево време и затопляне през почивните дни
Реплика на древен тракийски кораб е новата атракция на язовир "Копринка"
Реплика на древен тракийски кораб е новата атракция на язовир "Копринка"