НОВИНИ

Помощник треньорът на Нова Зеландия: И ние, и Южна Африка ще искаме да започнем силно финала

помощник треньорът нова зеландия южна африка искаме започнем силно финала
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 23.10.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощник треньорът на националния отбор по ръгби на Нова Зеландия Скот Маклеод говори броени дни преди големия финал на световното първенство срещу Южна Африка.

"Ол Блекс" стартираха на шампионата във Франция със загуба от домакините в мача на откриването, но впоследствие новозеландците записаха пет поредни успеха, а по думи на Маклеод представянето на тима в четвъртфиналите и полуфиналите вдъхва на играчите допълнителна увереност.

"Имаме 33 играчи, които са във форма. Някои от тях се връщат след контузии и не са изтощени от турнира дотук, като са свежи. Има и психическа свежест поради факта, че някои от аспектите на играта ни се получиха много добре по време на четвъртфинала и полуфинала. Това ни дава увереност", сподели Маклеод.

Бившият ръгби състезател коментира още, че очаква отборите на Нова Зеландия и Южна Африка да потърсят силен старт във финала на световното първенство тази събота (28 октомври) на "Стад дьо Франс".

"Южноафриканците знаят как да се борят. Те са го доказали през годините. Това е тяхното ДНК и не се е променило. Не е тайна, че и двата отбора искат да започнат силно и ще се концентрират върху първите 20 минути", заяви Скот Маклеод.

Не пропускайте битката за световната титла по ръгби между Нова Зеландия и Южна Африка тази събота (28 октомври) от 21:50 ч. НА ЖИВО по БНТ 3! Студийната ни програма започва в 21:30 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От "Възраждане" потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България"
От "Възраждане" потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България"
Жена е в болница, след като е бита с метална тръба
Жена е в болница, след като е бита с метална тръба