НОВИНИ

Попълнени бюлетини, списъци с имена и пари в брой откриха полицаи при акция във Варна

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 30.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Разследващи от Варна откриха попълнени бюлетини, списъци с лични данни и пари в брой, приготвени за купуване на гласове. Задържани са четирима.

Нарушенията са много, с изборите са свързани намерените в Девня примерни форми на попълнени бюлетини – в тях са отбелязани вот за определена партия и дори преференция. В авренско село са открити още списъци с имена и лични данни, пари и разчети за различни суми, които според директора на варненската полиция Атанас Михов, са свързани с изборния ден.

“Разчети за разходи за деня на изборите, най-вероятно за превоз на гласоподаватели по населени места, брой автомобили съответните суми пари. Извършени са претърсвания на няколко адреса в град Варна и областта. Намерени са множество списъци с имена и лични данни, пари в купюри по 50 и 100 лева, примерни форми на изборни бюлетини с попълнени квадратчета за определена партия и преференция. Разчети за разходи за деня на изборите, най-вероятно за превоз на гласоповадатели по населени места, брой автомобили съответните суми пари", коментира главен комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР-Варна.

При полицейската акция днес са задържани четирима души, някои от тях – криминално проявени. До момента са проверени над 1000 души, повече от 600 коли, а също – пунктове за черни и цветни метали, автоморги, търговски обекти, заложни къщи и заведения. Има и открити наркотици. Повече информация очакваме утре, когато във Варна ще пристигне и заместник – главният секретар на МВР.

Автор: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ ще бъде последният европейски клуб на Меси
ПСЖ ще бъде последният европейски клуб на Меси
Ученици подали фалшиви сигнали за бомби в училищата си в Сливен и Нова Загора
Ученици подали фалшиви сигнали за бомби в училищата си в Сливен и Нова Загора