НОВИНИ

Очакват ни до 20° през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 30.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Студено беше времето тази сутрин. Минималните температури в повечето райони, включително и на морския бряг, са отрицателни. През деня със слаб до умерен вятър от юг-югозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци и изолирани превалявания в Западна България.

През нощта над цялата страна облачността ще се увеличи и на места, отново в Западна България, ще превали дъжд. Температурите утре ще бъдат съществено по-високи, в сравнение с днес, минималните между 2 и 7 градуса, максималните между 17° и 22°, в София около 18°.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад. По-значителна облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, където на места все още ще превалява дъжд.

Много ветровито ще се задържи времето в планините. Ще духа силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна, а преди обяд на места главно в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи от дъжд и сняг.

През почивните дни облачността ще е променлива и на места, повече в събота след обяд и през нощта срещу неделя, ще има валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици.

В началото на новата седмица с умерен и силен вятър ще нахлува по-студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество.

Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Във вторник валежите ще отслабнат и ще са на по-малко места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще се опита да вземе поне две олимпийски квоти при жените на Европейските игри
България ще се опита да вземе поне две олимпийски квоти при жените на Европейските игри
Чепеларе посрещна по шампионски Петър Гергьовски
Чепеларе посрещна по шампионски Петър Гергьовски