НОВИНИ

Пореден ден протести във Варна, Пловдив, Русе и Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 12.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

За трета поредна вечер във Варна недоволните граждани се събраха пред сградата на Общината, за да изразят неодобрението си към управлението на страната. Те пристигнаха с плакати "Искане бъдеще за нашите деца", "Мафия" и "Мутри, вън".

Гражданите блокираха движението на кръстовището пред Общината, след което се отправиха по обичайния маршрут към центъра на града, Катедралата и Аспаруховия мост. Начело на колоната отново бе огромният трибагреник, който вече стана запазена марка на варненския протест.

В Благоевград - мирен протест с призиви за оставка на правителството. Много от протестиращите казаха, че са дошли спонтанно след като видели как полицаи бият протестиращи младежи в София. Настояват униформените, участвали в побоя, да бъдат разследвани. Няколко автомобила с протестиращи благоевградчани се отправиха и към столицата, за да се включат в протестите там.

За трета поредна вечер граждани на Пловдив се събраха пред сградата на общината, за да протестират с искане за оставка. Сред дошлите на площад Стефан Стамболов са и симпатизанти на политически формации като Възраждане, Демократична България, БСП и други и от левия, и от десния спектър. Хората са от различни възрасти, някои са дошли с децата си, и призовават за спешни промени в управлението на страната, борба с корупцията и справедливост.

Трети ден на протести в Русе. През Съдебната палата в града се събраха десетки русенци, между тях и хора, които вчера са били „на плаж" на Росенец. Обясниха, че протестират за бъдещето на децата си. Протестиращите се отправиха по главната улица към Парка на младежта в Русе с викове „оставка". Протестът протича без напрежение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На училище през лятото
На училище през лятото
От ГЕРБ-Бургас посетиха плажа в "Росенец" и определиха вчерашните събития като сценарий
От ГЕРБ-Бургас посетиха плажа в "Росенец" и определиха вчерашните събития като сценарий