НОВИНИ

Протести имаше и във Варна и Пловдив

протести имаше варна пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 10.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Митинги имаше и в други градове на страната. Организаторите във Варна обявиха, че са свободни граждани, които не желаят партии зад гърба си.

Без да нарушават правилата за движение, протестиращите пресичаха на зелен светофар булевард "Осми Приморски полк" пред сградата на Община Варна, а след това се отправиха към Морската градина.

Недоволните в Пловдив се организираха в социалните мрежи и се събраха на площад "Стефан Стамболов", пред сградата на Община Пловдив, за да поискат оставките на главния прокурор Иван Гешев и на правителството.

Сред протестиращите бяха общински съветници от Демократична България и БСП, симпатизанти на формации и от дясно, и от ляво, както и представители на Адвокатския съвет в Пловдив.

Хората скандираха "Мафията вън" и "Оставка". Недоволните коментираха, че мафията е окупирала институциите и е дошло крайно време да се изгради истинска правова държава.

След шествие по главната улица протестът стигна и до площад "Съединение", където се намира сградата на прокуратурата в Пловдив. Там протестиращите отново скандираха за оставка на Иван Гешев.

Всички протестиращи единодушно се разграничиха от призивите за протести, които прави в социалните мрежи Васил Божков от Дубай.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изявление на ГЕРБ във връзка с атаките срещу техни членове и симпатизанти
Изявление на ГЕРБ във връзка с атаките срещу техни членове и симпатизанти
Бариерата на парк "Росенец" е премахната
Бариерата на парк "Росенец" е премахната