НОВИНИ

Пореден тайнствен монолит се появи и във Великобритания

пореден тайнствен монолит появи великобритания
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 07.12.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Любопитно

Монолит, подобен на откритите през последните седмици в САЩ, Румъния и Нидерландия, се появи ненадейно във Великобритания.

Металният стълб е с височина 2,2 м и ширина 0,6 м и е разположен на един от плажовете на остров Уайт. Островът е най-големият остров на Англия и се намира в Ла Манш, на 6 км от брега на Хемпшир.

Около монолита няма стъпки или някакви други следи, които да подскажат как се е озовал там, подобно и при обектите в американския щат Юта, Румъния и при този сред полето във Фризланд - Нидерландия.

Разкриха загадката на монолита в Юта

По-рано през деня обаче американската арт-трупа „The Most Famous Artist“ призна в профила си в Инстаграм, че именно тя е поставила загадъчния монолит в пустинята в Юта.

„Ако под „вие“ разбирате нас, то да“, отговарят от групата в коментар под един от постовете дали те са авторите на обелиска.

„The Most Famous Artist“ публикуват и снимки, на които се виждат мъже, които работят върху създаването на „извънземния“ обект.

„Нима искате да кажете, че това не са били извънземни“, пише в поста си арт-групата.

На сайта си художниците подчертават, че могат да продадат появилия си в Юта обелиск срещу 45 000 долара. Доставката може да се осъществи за срок между 4 и 6 седмици.

Откриха тайнствен обелиск в американската пустиня

Мнозина предполагат, че монолитите са дело на фенове на класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „2001: Космическа одисея“. Във филма подобни обекти, създадени от извънземни, предизвикват огромни скокове в човешкия прогрес.

Други приемат появата на странните обекти като знакова през годината, в която светът беше обхванат от пандемията COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция въвежда 10-дневна карантина за всички пристигащи в страната около празниците
Гърция въвежда 10-дневна карантина за всички пристигащи в страната около празниците
България попадна в група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва в световните квалификации
България попадна в група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва в световните квалификации