НОВИНИ

Поредна агресия към животно: Мъж бие и души куче в двора си

bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 15.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Поредно посегателство над животно. Този път случаят е от град Средец. Видеоклип показва как мъж бие и души куче в двора си. По случая се е заела и полицията, и прокуратурата.

Кадрите, разпространени в социалните мрежи, на жестоката агресия от стопанин към кучето му, предизвика недоволството на зоозащитници. Днес те се събраха пред дома на мъжа в Средец и поискаха да му потърсят отговорност.

Неда Недина - фондация "Милосърдни сърца": Целта ни днес беше отнемане на животното поради гледане с нехуманно отношение към него. Забелязахме, че кучето е с ушна марка, тоест или е прибрано от улицата, или е осиновено от Общински приют-Бургас.

Стопанинът на кучето, който се вижда как удря и души своя домашен любимец, не беше открит и от екипа на "По света и у нас".

Въпросният Георги обяснил пред полицаите, които го посетили след сигнал за агресия над животно, че се опитвал просто да сложи каишката на кучето, но то го ухапало.

Цветелина Рандева - говорител на ОД на МВР-Бургас: Към изготвената преписка в Районното полицейско управление в Средец е приложен и документ от ветеринарен лекар, който е прегледал животното от видеозаписа. Цялата преписка е докладвана в Районна прокуратура-Средец по компетентност, като всичко оттук нататък е в ръцете на прокуратурата.

Според бургаските зоозащитници случаите на насилие над животни от началото на годината са зачестили. Най-много са сигналите за стрелба с въздушно оръжие.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
36 л/кв.м дъжд се изля в Силистра. Жълт код за опасно време в цялата страна утре
36 л/кв.м дъжд се изля в Силистра. Жълт код за опасно време в цялата страна утре
Финалът на "Евровизия" 2021 ще бъде на 22 май
Финалът на "Евровизия" 2021 ще бъде на 22 май