НОВИНИ

Нощните заведения в страната отварят врати при строги противоепидемични мерки

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 15.06.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Общество

От днес отварят врати нощните заведения в страната. Мнозина очакваха този ден след месеци на социална изолация.

Във Варна, например, местата в дискотеките са резервирани за дни напред. В заповедта на здравния министър се казва, че трябва да се спазват всички мерки срещу коронавирус.

Всички дискотеки, нощни клубове и пиано-барове от днес възобновяват дейността си. Все пак ще има някои ограничения за тях, като например да работят само с 50% от капацитета си.

Освен това персоналът трябва да бъде с предпазни средства като маски и шлемове, ще се дезинфекцират непрекъснато всички повърхности.

Михаил Камбуров, Сдружение на заведенията във Варна: Честно беше след толкова време последни и ние да открием врати и да се включим в стопанския живот на държавата.

В това заведение от два дни тече усилена подготовка. Служителите са снабдени с маски и дезинфенктанти, почистена е дори климатичната инсталация.

Росица Михова, управител на заведение: Клиентите ще сядат на отстояние метър и половина един от друг. Нашето заведение е със специална вариететна програма, така че артистите ни няма да имат достъп до клиента.

Алекс и Чидем с нетърпение очакват отварянето на дискотеките и останалите нощни заведения във Варна. Но днес, оказва се, е почти невъзможно да намерят свободни места.

Чидем Юсуфова: Много се радвам, че най-после отвориха, защото ние младите имаме нужда от забавление, но за съжаление така и не успях да се вредя.

Александър Георгиев: Отне ми 4 часа, за да направя резервация. Звънях по телефона на избраното от мен заведение и не можах да се свържа по никакъв начин с тях и когато се свързах, ми казаха, че имат свободни места чак след три дена.

От туристическия бранш пък заявиха, че отварянето на нощните заведения е закъсняло.

Павлин Косев, хотелиер: Освен дневния живот на туриста, нощният живот е изключително важен. Виждаме, че не става въпрос за два-три-пет дена ами месеци наред.

По данни на Българската асоциация на заведенията у нас има над 5000 нощни заведения, в които работят близо 150 хиляди души.

Автор: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Носят ли хората маски в градския транспорт?
Носят ли хората маски в градския транспорт?
Край на грипните и дървените ваканции. Ще се учи електронно
Край на грипните и дървените ваканции. Ще се учи електронно