НОВИНИ

Близките на прегазената в Самоков жена изразиха възмущението си пред главния прокурор

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:10, 15.06.2020
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Върховната касационна прокуратура взема под специален надзор разследването на катастрофата в Самоков. Дрогираният шофьор, който прегази два пъти на паркинг служителка на "синя зона" беше пуснат под домашен арест.

Днес семейството на пострадалата жена се срещна с главния прокурор.

За съжаление това е поредният случай, в който близки на пострадали при тежки пътни инциденти търсят справедливост и изказват недоверие в съдебната система. Именно това поискаха и хората на прегазената жена в Самоков. Те са крайно възмутени от решението на Районния съд, който изпрати шофьора под домашен арест. Срещата днес беше в Съдебната палата, в кабинета на главния прокурор Иван Гешев.

От своя страна, Гешев обеща процесът да се гледа в Софийския Окръжен съд. Пред роднините той сподели предложението си направено още преди месец, колите на пияните и дрогираните шофьори да се конфискуват в полза на държавата.

Близките на прегазената 49-годишна жена се съмняват, че дрогираният шофьор ще бъде наказан бързо и адекватно. Повод за това им даде вчерашното решение на съда, с коeто шофьорът беше пуснат под домашен арест. За тях то е неочаквано и крайно несправедливо.

Румен Иванов - зет на пострадалата: Възмути ни отношението на районната прокуратура, възмути ни решението на съда в Самоков, възмути ни реакцията на органите на реда.

Радосвета Димова - дъщеря на пострадалата: Много неща ми минават през акъла като корупция, некомпетентност и така нататък, но за нас беше просто скандално едно такова нещо.

Близките поискали среща с главния прокурор и днес я получиха. След нея от прокуратурата заявиха, че на Виктор Делигълъбов е наложена забрана да напуска страната, а досъдебното производство е под специален надзор на върховната касационна прокуратура.

Сийка Милева - говорител на главния прокурор: Наблюдаващият прокурор ще анализира събраните до момента към настоящия момент доказателства и ще прецени дали да преквалифицира обвинението за умишлено причиняване на тежка телесна повреда след управлението на МПС и при употребата на наркотични вещества.

Според данните на прокуратурата шофьорът не за първи път сяда зад волана след употреба на наркотици, освен това имал и други произшествия на пътя.

Румен Иванов - зет на пострадалата: Трябва да има наказан, за да се замислят други дали да правят такива неща.

Роднините на прегазената жена са решили да излязат на протест пред съда в Самоков. Нейното състояние остава тежко с опасност за живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов инспектира старта на строителството на пътя Мездра-Ботевград (Обобщение)
Борисов инспектира старта на строителството на пътя Мездра-Ботевград (Обобщение)
Убийството в Казанлък е извършено след битов скандал
Убийството в Казанлък е извършено след битов скандал