НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на шофьора, блъснал жена в Самоков

Той е задържан за 72 часа

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
18:14, 13.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Жената от Самоков, която вчера беше прегазена от дрогиран шофьор, все още се бори за живота си в болница в София. Мъжът зад волана е с повдигнато обвинение, той е 24 годишен, и друг път е хващан да кара кола след употреба на наркотици.

49 годишната служителка на зоната за платено паркиране в Самоков е ударена с този aвтомобил на метри от полицейското управление. След инцидента шофьорът избягал.

Комисар Юри Николов - зам.-директор на ОДМВР-София: След проведените заградителни мероприятия лицето е установено в рамките на 10 минути. Задържано е. При направения тест лицето се оказа, че управлява МСП след употреба на наркотични вещества".

Тестовете показали - мъжът е употребил кокаин и марихуана. За първи път причинил катастрофа, докато бил непълнолетен.

Комисар Иво Назаров - главен разследващ полицай в ОДДМВР-София: Поради което не е носел наказателна отговорност. Впоследствие като регистрация има от 2017 година е установен и му е водено бързо производство за управление на МПС отново след употреба на наркотични вещества".

Тогава е глобен с 1000 лева. Мъжът живеел и развивал бизнес в Нидерландия. Прибрал се у нас на 10 юни. Взел автомобил под наем. Още не е ясно дали е блъснал жената умишлено.

Емил Трендафилов - наблюдаващ прокурор: Блъскането на лицето става със задната част на автомобила. Това мога да кажа на този етап.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за мъжа. От болница "Света Анна" съобщиха, че жената е с черепно-мозъчна, лицева травма и множество счупвания и е на командно дишане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магистрала "Хемус" ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г.
Магистрала "Хемус" ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г.
Нощните заведения отварят на 15 юни, а не след 30 юни
Нощните заведения отварят на 15 юни, а не след 30 юни