НОВИНИ

"Пловдив - град на доброто" търси примери за благотворителни жестове

bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 13.06.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В кампания под надслов "Пловдив – град на доброто" пловдивчани търсят примери за благотворителни жестове по време на пандемията от COVID-19.

На специален сайт жителите на града могат да номинират личности, отличили се с добродетелни прояви. Инициативата е под патронажа на Община Пловдив, БНТ е медиен партньор.

В условията на пандемия видяхме немалко спонтанни добродетелни жестове – много хора основаха или се включиха в каузи за помощ на най-засегнатите от кризата. Това даде повод да се разгърне инициативата "Пловдив – град на доброто".

На сайта gradnadobroto.plovdiv.bg всеки може да номинира най-достойните хора в четири категории – образование, социална сфера, градско развитие и добротворчество. След това жури ще избере най-достойните.

Номинациите ще продължат до 17 юни. А церемонията по награждаването ще е на 27 юни в Цар-Симеоновата градина. Днешното събитие цели да разгласи по-широко инициативата.

Анести Тимчев, заместник-кмет в Община Пловдив: Прави впечатление, че хората познават доброто, но не искат да говорят за него. Познават добри хора, но не искат да напишат имената им. Помогнете ни да намерим добрия човек, помогнете ни да го покажем.

Веселина Ботева, директор на дирекция "Социални дейности" в Община Пловдив: И тези малки прекрасни деца, които всяка година неотлъчно вече девет години помагат, нека да им помогнем и на тях да имат пример, който и те да оставят след себе си.

Йорданка Петкова, основател на кампанията: Дано да започнем всички да правим добрини.

Автор: Владислав Севов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старинна къща изгоря в центъра на Велико Търново
Старинна къща изгоря в центъра на Велико Търново
Пожарникари се борят с горски пожар на Атон
Пожарникари се борят с горски пожар на Атон