НОВИНИ

Португалия разгроми Нигерия в генералната си репетиция преди Световното в Катар

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:36, 17.11.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
португалия разгроми нигерия генералната репетиция световното катар
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Португалия загря за участието си на Световното първенство в Катар с разгромна победа с 4:0 над състава на Нигерия.

Португалия откри резултата на стадион „Жозе Алваладе“ в осмата минута, когато Жоао Феликс с високо подаване от центъра изведе Диого Далот отдясно в наказателното поле на „супер орлите“. Футболистът на Манчестър Юнайтед стигна почти до аутлинията и върна топката малко зад границата на вратарското поле, където Бруно Фернандеш с изстрел от движение се разписа във вратата, пазена от Франсис Узохо.

„Мореплавателите“ удвоиха преднината си в 35-ата минута след точно изпълнение на Бруно Фернандеш от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Брайт Осай-Самуел в наказателното поле на Нигерия при центриране отляво на Бернардо Силва. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се ангажира Фернандеш, който с хладнокръвно изпълнение прати топката в долния ляв ъгъл на стража Узохо.

Съставът на Жозе Песейро получи отлична възможност да намали изоставането си в 81-ата минута, когато Далот извърши нарушение срещу Осай-Самуел в наказателното поле на домакините и Нигерия получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Емануел Денис, който стреля в долния десен ъгъл на вратаря Руи Патрисио, който отрази, след което топката се отби в страничния стълб на вратата.

Минута по-късно Гонсало Рамос направи преднината на Португалия класическа, а в 84-ата минута Жоао Марио оформи крайният резултат, разписвайки на празна врата.

Голямата звезда на „мореплавателите“ Кристиано Роналдо не взе участие в срещата, тъй като пропусна последната тренировка на селекцията на Фернандо Сантош поради вирусно заболяване.

На Мондиала, който стартира в неделя, Португалия ще премери сили с тимовете на Гана, Уругвай и Южна Корея в група H.

Нигерия пък не успя да се класира за планетарния шампионат, след като във финалния бараж загуби от Гана заради гол на чужд терен. По този начин „супер орлите“ за пръв път от 2006 г. няма да участват в най-големия футболен форум в света.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев приветства докторантите на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии
Румен Радев приветства докторантите на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии
Най-малко 20 души загинаха при пожар в жилищен блок в Ивицата Газа
Най-малко 20 души загинаха при пожар в жилищен блок в Ивицата Газа