НОВИНИ

Португалия вкара само веднъж на Азербайджан, но това бе достатъчно

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:46, 25.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
португалия пропусна разгроми азербайджан

"Мореплавателите" отправиха близо 30 удара към вратата на прибалтийската страна, но по ирония на съдбата спечелиха трите точки след автогол на Максим Медведев.

Действащият европейски шампион домакинства на "Алианц Стейдиъм" в Торино във връзка с противоепидемичните мерки за борба с COVID-19.

Напълно според очакванията символичните домакини доминираха от началото до края, но въпреки това така и не намираха път към вратата на азерите.

Все пак в началото на 37-та минута вратаря Магомедалиев се размина доста куриозно с топката и тя се отклони в тялото на капитана Медведев, за влети в мрежата за 1:0 в полза на Португалия.

До края не срещата руслото на играта се запази, като "мореплавателите" продължиха все така да атакуват, но нов гол така и не падна.

Съставът на Азербайджан пък се добра до няколко статични положения, от които се опита да затрудни Антони Лопеш, но нито веднъж не съумяха да отправят точен удар.

Така Португалия започна с победа пътя си към Мондиал в Катар, като момчетата на Фернандо Снтош оглавиха подреждането в група "А" заедно с отбора на Сърбия, който пък надигра с 3:2 у дома тима на Ирландия.

Последният отбор в тази група, който почива на старта на квалификациите е този на Люксембург. В събота вечер са вторите срещи от тази група, в които Сърбия приема Португалия, а Ирландия домакинства на Люксембург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, убил свой познат с бар-стол, е с мярка "задържане под стража"
Мъжът, убил свой познат с бар-стол, е с мярка "задържане под стража"
1724 избирателни секции са в опасност. Какво означава това?
1724 избирателни секции са в опасност. Какво означава това?