НОВИНИ

Посланичката на Италия специално пред БНТ: Поставяме таван на цените, за да спре спекулацията

bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 07.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Решението на Русия да намали и спре количествата на газ създават големи проблеми и спекулация с цените в Италия. Вследствие в страната се опитват да намерят мерки за бизнеса и семействата, които да доведат до намаляване на цените. Най-важното решение, което е взето от премиера, е да се постави таван на цените и да се прекъсне тази спекулация. Това каза в специално интервю на БНТ Н.Пр. Джузепина Дзара – посланик на Италия в България.

По думите ѝ почти е готово предложението, което ще се гласува на събранието на министрите на енергетиката. Според нея през зимата вероятно ще има сериозни затруднения, затова се взимат предварителни мерки.

По отношение на участието на Италия в българската бойна група Н.Пр. Джузепина Дзара уточни, че Италия изпраща контингент като рамкова нация, която ще бъде използвана за възпиране на действията, които се случват на Източния фланг. Решението е взето през март след започването на военните действия на Русия срещу Украйна. Италия се придържа към всички взети мерки, каза тя.

"Това е отбранителна мярка, която следва решението за съставяне на други бойни групи в Унгария, Словакия, България и следва решението от 2014 г., според което трябва да се създадат 4 бойни групи в Полша и Балтийските страни", каза посланик Дзара.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари и горещо време в Калифорния
Пожари и горещо време в Калифорния
Млада жена е в тежко състояние след катастрофата край Панчарево, в болницата остава и едно дете
Млада жена е в тежко състояние след катастрофата край Панчарево, в болницата остава и едно дете