НОВИНИ

Последен слънчев и необичайно топъл следобед

последен слънчев необичайно топъл следобед
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 06.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в по-голямата част от страната ще продължи да духа умерен, в югоизточните райони – временно силен югозападен вятър и максималните температури ще останат необичайно високи - между 11° и 17°. Ще се задържи и все още предимно слънчево, но започналото от северозапад увеличение на облачността ще продължи, през нощта ще обхване цялата страна, а в северозападните райони ще превали и дъжд. Със умерен вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух.

Минималните температури утре ще останат почти без промяна - между 1° и 8°, но максималните съществено ще се понижат, в сравнение с днес, особено в Северна България, където ще бъдат между 4° и 7°, в южната половина от страната и по Черноморието – между 7° и 9°, в крайните югозападни райони - до 11°. Ще бъде ветровито и в много райони ще вали дъжд.

Превалявания ще има и по Черноморието, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще бъде облачно, но и мъгливо, с превалявания предимно от сняг. Ще духа умерен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Температурите и там съществено ще се понижат и максималните в курортите ще са около и малко над нулата.

Значителна ще е облачността и навсякъде на Балканите, на много места с валежи от дъжд, в Албания и Гърция – интензивни. Причината – средиземноморски циклон, който ще определя времето на полуострова, включително и в нашата страна в близките дни.

В събота и неделя времето ще се задържи по-често облачно, с превалявания, предимно слаби и от дъжд, в северозападните райони и от сняг. Значителни валежи се очакват в понеделник, когато и границата между дъжд и сняг в западната половина от страната ще се спусне до около 700 метра надморска височина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И София-област, Русе и Благоевград преминаха в тъмночервената зона
И София-област, Русе и Благоевград преминаха в тъмночервената зона
Руски миротворци пристигнаха в Казахстан, напрежението в страната не стихва
Руски миротворци пристигнаха в Казахстан, напрежението в страната не стихва