НОВИНИ

Посолството на Украйна: Дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на институциите

дейността миротворец свързана работата държавните институции украйна заявяват посолството нас
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 20.07.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Дейността на обществената организация "Миротворец" по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на украинската държава. Това съобщава посолството на Украйна в България на своята страница във Фейсбук.

Посолството информира, че "Миротворец" е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Според посолството, информационното попълване на сайта се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели. Основните източници на информация, които се използват, са материали, публикувани в социалните мрежи, онлайн издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „Миротворец” уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право, пишат още от украинското посолство. В същото време трябва да се отбележи, че през последните години Руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра "Миротворец", по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ, добавят още от посолството на Украйна в България.

От "БСП за България" заявиха, че ще внесат сигнал до ДАНС и искат изслушване на службите за сайта "Миротворец".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов очаква интересно състезание на пистата "Хунгароринг"
Никола Цолов очаква интересно състезание на пистата "Хунгароринг"
Женският национален отбор по волейбол започна подготовка за Евроволей 2023
Женският национален отбор по волейбол започна подготовка за Евроволей 2023