НОВИНИ

Поставиха мобилни чешми за дезинфекция на ръцете във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
20:37, 30.03.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Регионални

Във Варна и Бургас - местните власти предприеха допълнителни мерки срещу разпространението на вируса.

Още вчера ви показахме как в Бургас махат пейките от парковете. Във Варна пък на най-посещаваните обществени места поставиха мобилни чешми за дезинфекциране на ръцете.

Общо 20 мобилни чешми за дезинфекция на ръцете са поставени на обществени места във Варна срещу разпространението на COVID-19.

Единадесет от тях са на контролно-пропускателните пунктове в града. Четири чешми има на жп гарата. Пет от чешмите са поставени на пазарите във Варна, както и на автобусни спирки в района на Катедралния храм, където по принцип има голямо струпване на хора.

Ангел Василев от Варна е таксиметров шофьор и превозва десетки клиенти на ден. За да не се разболее, спазва строги хигиенни мерки. Казва, че след всеки курс ползва чешмите за дезинфекция на ръцете в града.

В Бургас, където само за ден бяха махнати над 500 пейки, от днес започна и премахването на местата за сядане на бетонираните пейки. До крайната мярка се стигна, след като дни наред хората масово нарушаваха забраната за посещаване на Морската градина и местата за отдих.

От местната власт настояват да има и повече полицейски патрули, които да приканват хората да се прибират по домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се живее в САЩ и Канада в извънредно положение? Разказ на българи
Как се живее в САЩ и Канада в извънредно положение? Разказ на българи
САЩ удължиха срока на карантинните мерки до 30 април
САЩ удължиха срока на карантинните мерки до 30 април