НОВИНИ

Поставиха под домашна карантина студентка от Пловдив, върнала се от Италия

bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 27.02.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Студентка, която се е прибрала от Германия през Рим, е поставена под домашна карантина заради коронавируса.

В Инфекциозна клиника със съмнение за коронавирус е настанена и онкологично болна пациентка, на която се очакват резултатите. Жената е била в Болоня и преди няколко дни е вдигнала висока температура.

В Пловдив всички болници имат готовност да приемат пациенти, при симптоматика за КОВИД 19. Близо 100 легла са оборудвани в държавните и общински здравни заведения.

От РЗИ Пловдив са изпратили препоръки към кметовете на снаелените места, в които предстои на първи март да се проведат карнавали по повод Сирни заговезни, да се ограничат събиранията на хора на закрито.

Дани Каназирева, областен управител на Пловдив: Взети са всички мерки, единствените ни претиснения е от това, че се задава втора грипна вълна и да не се смесят симптомите – едните и другите и да настъпи паника. Съветваме, има бързи тестове за грип, нека да си направи, за да няма безпокойствие.

Д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на РЗИ – Пловдив: Да се научим сами да се пазим, и да сме съвестни и пак ще кажа китайските студенти бяха като войници, и спазваха 14 дневния карантинен период, невероятна дисциплина, такова нещо при нас това не може да се случи, но поне да се доближим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу кариерата за инертни материали в Белащица
Протест срещу кариерата за инертни материали в Белащица
Продължават протестите на остров Лесбос срещу нови центрове за мигранти
Продължават протестите на остров Лесбос срещу нови центрове за мигранти