НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на убийците на Ери Пехливанян

издирваният убийството люлин предал полицията
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:52, 19.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

По три обвинения е повдигнала Окръжна прокуратура в Русе на всеки от двамата извършители на бруталното убийство на 56-годишна жена, което беше разкрито във вторник. Става дума за съпругата на общинския съветник Бедрос Пехливанян – Еранохи Пехливанян, която е собственик на верига аптеки.

Обвиненията са за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство с цел прикриване на престъпленията. По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев на 14 януари е подаден сигнал, че Еранохи Пехливанян е в неизвестност от няколко дни. В ОД МВР-Русе е образувано досъдебно производство и е възложено разследване. Извършени са множество следствени действия довели до задържането на двамата извършители.

Събрани са множество доказателства за повдигане на трите обвинения на всеки от тях. От подробностите по случая става ясно, че жената е била похитена на 11 януари, след като двамата извършители са я следили повече от месец.

След като са отнели сума от около 65 000 лева, решават да я умъртвят, за да не бъдат разпознати и разкрити. На следващия ден я удушават, като за прикриване на следите разчленяват трупа и изхвърлят частите в река Русенски Лом на около 30 км от Русе.

Мястото е било посочено от единия от обвиняемите по време на разпита. И двамата имат предишни провинения – единият за бракониерски лов, а другият е регистриран за измами.

Не е установен никакъв политически елемент за извършеното престъпление, въпреки че се е работило по всички версии още от самото начало.

Жестоко убийство на жена в Русе

С прокурорско постановление двамата са задържани до 72 часа, като в рамките на този срок ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

По разпореждане на главния прокурор случаят ще бъде под наблюдението на Окръжна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наоми Осака е в третия кръг на Australian Open
Наоми Осака е в третия кръг на Australian Open
Изолация за участниците и доброволците на Олимпиадата в Китай
Изолация за участниците и доброволците на Олимпиадата в Китай