НОВИНИ

Убийците на Ери Пехливанян я следили цял месец преди да я отвлекат

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 19.01.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Криминално
Слушай новината

Продължава претърсването на района, където късно снощи са били открити части от тялото на убитата собственичка на верига аптеки от Русе.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че двамата мъже, задържани за убийството, са направили пълни самопризнания. Те са обвинени в отвличане, грабеж на пари в особено големи размери и умишлено убийство с цел прикриване на предишните две престъпления.

Извършителите на убийството са следили Ери Пехливанян месец, знаели са графика и навиците ѝ да носи в себе си големи суми пари. Единият се е познавал с нея и е бил наясно с бизнеса с аптеки на семейството.

На 11 януари решават да я отвлекат от паркинг в центъра на града. Била е сама и е носела в себе си 20 000 лв.

"Там е била пресрещната от извършителите на престъплението, единият представил се е като служител на полицията и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка. След това е влязъл в нейния автомобил и е определял посоката на движение на колата. Другият извършител се е движел с друг автомобил след тях. По време на движението на жертвата са поставени белезници на ръцете, след което е преместена в колата на втория извършител", каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Единият от убийците на Ери Пехливанян е бил нейн познат

Мъжете влезли заедно с жената и в дома ѝ, откъдето прибрали още 45 000 лева. Решили да убият Ери, защото се страхували, че ще ги разпознае. Първо е удушена, на следващия ден решили да се отърват от тялото и го разчленяват. Тленните останки изхвърлят в река Русенски Лом.

От прокуратурата твърдят, че няма политически елемент в убийството, въпреки че са работили и по тази версия.

"Мотивът в този случай е изцяло користен. Веднага след извършване на престъплението двамата обвиняеми са си поделили парите, които са отнели от жертвата, като единият от тях в рамките на дни е погасил бързи кредити в размер на 16 000 лв., желанието на другия от обвиняемите да си закупи автомобил", каза окръжният прокурор.

Русенци са потресени от жестокото убийство.

Задържаните мъже са от арменски произход. И двамата са безработни. Единият няма дори и ден трудов стаж, а другият е бил осъждан за подкуп на митничар и се занимава с бракониерство и иманярство.

Повдигнаха обвинения на убийците на Ери Пехливанян

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Противоречиви реакции в Скопие след срещата Петков - Ковачевски
От нашите пратеници: Противоречиви реакции в Скопие след срещата Петков - Ковачевски
Аоияма записа шести успех в Токио
Аоияма записа шести успех в Токио