НОВИНИ

Повече от 8 месеца след кошмара Кристиан Ериксен се завърна в игра

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:50, 26.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Датският футболист Кристиан Ериксен, който през юни миналата година колабира на терена по време на мач от Евро 2020 направи своето дългоочаквано завръщане в игра.

Ериксен не бе играл от юни миналата година, когато получи сърдечен арест по време на двубой на националния двубой на Дания срещу Финландия и единствено бързата намеса на капитана на "Червения динамит" Симон Кяер и медицинските лица спаси живота му.

Впоследствие на датския футболист му бе поставен сърдечен дефибрилатор заради който се наложи той да разтрогне договора си с италианския Интер, тъй като в Италия е забранено да се играе с подобно устройство.

Самият Ериксен пък заяви, че не е готов да се откаже и за негово щастие новакът във Висшата лига Брентфорд откликна на желанието му и го привлече с договор до края на сезона.

Днес, повече от осем месеца след кошмарния инцидент Кристиан Ериксен официално стъпи отново на футболния терен, дебютирайки с екипа на "пчеличките".

Той се появи в 52-та минута на двубоя срещу Нюкасъл и в крайна сметка не помогна на своя тим да избегне загубата с 0:2, но по-важното е, че отново видяхме Ериксен в действие.

30-годишният Кристиян не крие амбициите си, че иска възможно най-бързо да влезе в добра форма, защото голямата му цел е участие на Световното първенство в Катар в края на декември с националния отбор на Дания.

"Червения динамит" впечатли всички с играта си в квалификациите, където момчетата на Каспер Хюлманд спечелиха първите си девет двубоя и се превърнаха в едва третия отбор (след домакина Катар и Германия), който си осигури виза за Мондиала.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ще струва виното наесен и защо производството на грозде и вино в България върви надолу?
Колко ще струва виното наесен и защо производството на грозде и вино в България върви надолу?
Манчестър Сити страда, но стигна до победата срещу Евертън
Манчестър Сити страда, но стигна до победата срещу Евертън